Înlăturarea hemangioamelor cu Laser
Tratamentul inofensiv al hemangioamelor a devenit posibil în ultimul deceniu, odată cu apariţia şi evoluţia tehnologiilor laser. Tratamentul cu laser înalt specializat afecțiunilor vasculare este o metodă sigură şi eficientă, acum și în Moldova.
Cum acţionează lumina laser?
Principiul de lucru al laserului constă în reacția de fototermoliză selectivă, adică fasciculul de lumină laser este absorbit de către pigmentul sanguin oxihemoglobina. Astfel, energia laser se transformă în energie termică, ceea ce provoacă obliterarea (închiderea) capilarelor. Luând în considerație că, fasciculul laser este practic indiferent față de pigmentul pielii (melanina) – pielea după ablație cu laser rămâne intactă - fără cruste, fără cicatrici.
Sunt toate laserele la fel de eficiente pentru tratamentul hemangiomului?
Actualmente sunt multiple tehnologii laser. Demonstrat științific, că doar fluxul de lumină cu lungimea de undă special adaptat, este absorbit intens de oxihemoglobină. Deacea patologiile vasculare se supun tratamentului doar dacă sunt folosite echipamente laser specializate afectării vasculare.
Laserul Candela Nordlys de la Candela Medical Corporation SUA - este un dispozitiv unic, de ultimă generație, utilizează o lungime de undă specială cu filtre duble, ultrascurte pentru îndepărtarea afecțiunilor vasculare cutanate fără risc de deteriorare a țesuturilor adiacente.
Cel mai nefavorabil, este atunci, când pentru tratamentul hemangioamelor se utilizează lasere cu altă lungime de undă, care au ca țintă alt hromofor – apa. Astfel CO2 laser cu lungimea undei 1064 nm, laser chirugical diod cu lungimea undei 980 nm, destinat rezolvării altor probleme, cum ar fi excizia formațiunilor cutanate, șlefuirea cicatricilor sau tratamente antiage. La utilizarea acestor lasere nu se produce obliterația vasului.
Ce este hemangiomul?
Hemangiomul este o tumoare vasculară benignă înnăscută. Deşi în primele 6-8 săptămâni de viaţă poate să nu se manifeste clinic. De obicei, hemangiomul creşte în dimensiuni la copiii cu vârsta până la un an. Se întîlneşte destul de des, aproximativ la 10 din 100 copii nou-născuți.
Hemangioamele nu doar cresc în dimensiuni, dar uneori pot provoca ulceraţii, sângerări sau pot concreşte cu organele adiacente. Deseori ele regresează sau chiar dispar fără tratament, dar totuşi 30-40% rămân pentru toată viaţa.
Vezi mai multe despre diagnostic și clasificare în hemangioame…
Când tratamentul hemangioamelor devine obligator?
Sunt 2 tipuri de indicaţii pentru tratament: medical şi cosmetic.
1. Când hemangiomul creşte rapid în dimensiuni şi împiedică exercitarea anumitor funcţii, atunci ne referim la indicaţiile medicale. Hemangioamele localizate pe faţă, degete, organe genitale trebuie supuse tratamentului imediat ce a fost stabilit diagnosticul.
2. Iar când hemangiomul nu se extinde şi provoacă doar disconfort estetic, în aceste cazuri vorbim despre indicaţiile cosmetice. Localizarea în alte regiuni impune monitorizarea în dinamică a evoluţiei hemangioamelor. Deşi, sunt leziuni benigne, iar indicaţiile pentru tratamentul hemangioamelor ce nu cresc este unul cosmetic, atunci când apar la nivelul feţei au un impact psihologic important. Odată cu trecerea timpului ele pot provoca stigmate, fiind o problemă atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.
Tratament
La momentul actual există numeroase metode de management al hemangioamelor. Dezvoltarea accelerată și implementarea în practica medicală cotidiană internațională a tehnologiilor Laser și integrarea la necesitate a preparatului “Propranolol” oferă șansa copiilor la tratamentul hemangioamelor inofensiv, eficient, sigur, fără cicatrici.
Intră treptat în istorie metodele anterioare de tratament cu sechele de cicatrici și alte reacții adverse cum ar fi: criodistrucția, radioterapia, hormonoterapia, scleroterapia, electrocauterizarea. De asemenea, în ultimul deceniu numarul intervențiilor chirurgicale de excizie a hemangioamelor s-a redus considerabil.
La momentul actual, tratamentul de elecție a hemangioamelor și a malformațiilor vasculare superficiale reprezintă Laser terapia. Este o metodă sigură, eficientă, inofensivă, care se efectuează în condiții de ambulator (nu necesită spitalizare) și posedă un efect cosmetic excelent.
Vezi mai multe despre tratamente în hemangioame…
Nu este nimic mai greu, decât să corectezi încercările nereuşite de înlăturare a hemangioamelor cu metode de tratament depășite.
Tratamentul vascular cu laser este o metodă nouă, sigură şi eficientă. Oferă posibilitatea înlăturării afecţiunilor vasculare ale pielii rapid şi fără durere.
Trebuie estimat la justa valoare excepţionalul efect medical şi estetic oferit de laserul Candela Nordlys al companiei cu renume mondial Candela Medical Corporation SUA.
Principalele avantaje ale tratamentului cu laserul Candela Nordlys:
- lungimea de undă special concepută pentru rezolvarea patologiilor vasculare
- laser cu intensitate înaltă, viteză de procesare rapidă și siguranță
- fără durere
- nu există riscul de deteriorare a țesuturilor adiacente
- sunt excluse cicatricile, de aceea tratamentul cu laser este folosit pentru a elimina hemangioamele la copii
- tratamentul nu necesită timp de reabilitare
La momentul actual, puteţi beneficia doar la clinica de medicină estetică Estetic Sana de laser terapia efectuată cu echipamente specializate afectării vasculare.
Alege expertul în dermatologie medicală – clinica Estetic-Sana, cu echipamente specializate afectării vasculare!
Vă așteptăm la consultație pentru diagnostic și tratament.
Durata 30 min.
Preț în raport cu suprafața afectată: 1000 - 5000 lei.
Programează-te acum la tel: 022 232962 sau 069263873.