Interviu-stilul Dvs

 Stilul Dumneavoastra – este arma Dumneavoastra!

Ne dezvaluie secretele Veronica Munteanu, directorul centrului de medicina estetica Estetic-Sana.

Se spune, ca de dragul unei cariere de succes, femeile se dezic de multe in viata?
 
Intradevar, aceste lucruri s-au afirmat peste timp. Unei femei de succes nu-i este usor sa combine lucrul, familia, casa si plus la toate sa nu-si stirbeze feminitatea. Dar niciodata nu  trebuie sa uiti, ca conducator esti doar citeva ore la serviciu, iar femeie - 24 de ore fara pauza de prinz. Cel mai important e sa nu pierzi entuziasmul. Dar entuziasmul adevarat isi face aparitia doar atunci, cind te ocupi cu ceea ce-ti place,cind mergi prin viata si iti indeplinesti visul, cind oamenii sunt multumiti pentru efortul depus pentru ei. Acum poate imi este un pic mai usor, fiindca au crescut copii si am la dispozitie mai mult timp liber. Dar totusi, consider, ca atunci cind o persoana isi iubeste cu adevarat meseria si familia va gasi timp pentru toate. De fapt nici nu-mi imaginez viata intr-un tempou mai linistit. Cred, ca o viata plina  de evenimente e mai interesanta decit o simpla si trista existenta.
 
Ce este pentru Dv. “Culmea succesului”?
 
Fiecare are drumul sau spre succes si propria sa ideie despre aceasta. Pentru cineva succesul-sunt milioane pe cont, dar pentru mine –este arta de a trai si a te bucura, de a te apropia de vis.  Viata este un lant de urcusuri si coborisuri, succese si esecuri, pierderi si cistiguri. Viata constituie arta de a te misca de la o sarcina spre alta, rezolvind rind pe rind problemele ce iti apar in cale; puterea de a gasi steaua calauzitoare, care te va incalzi nu numai pe tine ci si alte persoane, pe care le ajuti sa-si recupereze frumusetea si sanatatea pierduta.
Iar indeplinirea scopurilor este fericirea si “culmea succesului”. Dupa realizarea proiectelor propuse, curiozitatea si interesul meu se linistesc un pic pina la aparitia unui nou vis.
 
 
Cum trebuie sa fie relatiile dintre conducator si colectiv pentru atingerea scopurilor comune?
 
Pentru a obtine rezultate in comun, trebuie mereu sa tinem cont, ca orice colectiv este o famile, si ca intr-o familie pentru cineva esti o mama grijulie, pentru cineva fiica, iar pentru  altcineva  un educator sever. Si desigur impreuna formam o echipa  unita, care nu deviaza de la regulile jocului.
 
 
Simtiti afectiunile crizei? Care este formula de a o combate?
 
Niciodata nu exista trofee usoare, dar in deosebi pe timp de criza. In general eu intotdeauna am cautat  in totul- pozitivul. Chiar si criza are partea sa pozitiva.
In primul rind- pe timp de criza rezista cei mai puternici si profesionisti. In ultimii ani a crescut evident numarul saloanelor de frumusete, unde se practica cosmetologia, neavind nimic comun cu medicina. Doar cosmetologia este o parte din medicina, numita “medicina estetica”. Pielea este si ea un organ, ca si inima, creierul sau ficatul. Insa nimanui nu i-ar veni in cap ideea, sa se lase in miinile unui tamaduitor, ce nu are studii corespunzatoare si experienta. Dar iata, ca tratarea pielii problematice multi o incredinteaza neprofesionistilor.
In al doilea rind, timpul liber iti da o sansa, care te face sa creezi ceva propriu, unical. Noile proiecte se nasc in momente grele - aceasta este lupta pentru existenta. Poate vre-o data  eu voi spune crizei “multumesc”. Insa drumul ales, cit de greu nu ar fi il va parcurge doar cel ce merge spre el.
 
 
Cum credeti, pentru ca o femeie sa obtina cheia succesului trebuie sa fie: talentata, profesionista sau sa manifeste caracter?
 
Sunt convinsa de faptul ca succesul unei femei se ascunde sub imbinarea acestor calitati ca: talent, profesionism, ambitie, caracter, rabdare, intuitie, feminitate si munca. Rabdarea inmultita cu munca - e pilonul oricarui succes.
Parca poti sa obtii ceva fara caracter, incredere in sine si in fortele proprii? Unei femei ii este important sa-si creeze stilul sau si  sa-si pastreze feminitatea in toate: in alegerea garderobei, coafurii, machiajului. Femeia la orice virsta nu numai ca trebuie, ea este obligata sa radieze  frumusete si feminitate.

Imaginea Dumneavoastra – este arma Dumneavoastra.
 
Ce sfaturi le dati femeilor, care au hotarit serios sa se ocupe de imaginea proprie, insa nu stiu de la ce sa inceapa?
 
E necesar ca atunci cind se uita in oglinda sa spuna:”sunt frumoasa, dar este loc de mai bine”.
Anii, stresul, schimbarile climaterice, regimul alimentar incorect si oboseala lasa amprente pe fata noastra, dorim noi sau nu acest lucru.
Dar sa prevenim problemele, intodeauna este mai usor decit sa le  tratam.

Vizita la medicul cosmetolog trebuie sa devina o norma a vietii pentru orice femeie, asa cum este necesara vizita la medicul ginecolog, stomatolog, frizer sau stilist. Fiindca  doar un specialist poate sa va evidentieze calitatile dvs ascunse si sa le puna in valoare.
Zicala spune, ce doreste o femeie – doreste insasi Dumnezeu.
 
Va asteptam la clinica Estetic-Sana si speram, ca schimbarile va vor face mai fericite si va vor apropia de visuri!

AllMoldova