Marirea buzelor - o necesitate sau un capriciu?

 Dorinţa de a arăta bine este absolut firească pentru oricare din noi.

Doamna Veronica Munteanu, directorul Centrului de medicină estetică "Estetic-Sana", a câştigat încrederea pacienţilor săi, si le da cele mai bune sfaturi ce tin de frumusetea buzelor.
Marirea buzelor - o necesitate sau un capriciu?

Care ar fi "formula" buzelor ideale?

Unul dintre simbolurile cele mai puternice ale frumusetii feminine – buzele s-au aflat intotdeauna in centrul preocuparii femenine. De-a lungul anilor idealul de frumusete al buzelor s-a schimbat de nenumarate ori, atat ca forma cit si volum. Astazi in voga sunt buzele senzuale, voluptoase, expresive,  machiate, pline de personalitate,   naturale. Buzele cuceresc si farmeca, spun lucruri chiar si atunci cind ele tac.

Putine dintre noi ne-am nascut cu buze a la Angelina Jolie, insa e firesc ca orice femeie sa-si doreasca o perfectiune. Care sint posibilitatile medicinii estetice astazi in satisfacerea acestor necesitati sau capricii a femeielor?

Astazi lumea in care traim se schimba permanent si rapid, iar imaginea unei femei de succes conteaza foarte mult. Dorinta de a arata bine a trecut de la lux la necesitate.
 

Fiecare femeie are frumusetea ei, dar atunci cind aspectul poate fi imbunatatit nu trebuie sa ezite  folosirea  metodelor estetice  de marire a buzelor, la care milioane de femei din intreaga lume apeleaza la ora actuala!

Anii au trecut, substantele s-au schimbat, tehnicile au evoluat.  Tehnic vorbind, augmentarea (marirea) buzelor este o procedura, care utilizeaza produse biologice sau sintetice  si uneori interventii chirurgicale pentru restructurare si modelare.   Primele substante folosite au fost colagenul. Acestea aveau risc de alergii (datorita continutului de proteine de origine animala), apoi preparatele sintetice-siliconul, biopolimerii, care sunt mai usor acceptate de organism, sunt pe o perioada indelungata, dar nu sunt lipsite de anumite riscuri.

O alta varianta utilizata este si grasimea recoltata de la aceeasi persoana. In acest caz interventia de marire de buze trebuie precedata de cea de extragere a grasimii de pe alta parte a corpului uman, care este o manevra chirurgicala, ce presupune anestezie si sala de operatie. Datorita evolutiei tehnologiei s-a renuntat treptat la aceste substante, in fata altora, mai noi si mai performante.

Astazi cea mai moderna si mai folosita substanta pentru marirea buzelor este acidul hialuronic- produs natural, biodegradabil, unul din putinele substante identice cu elementele structurale ale pielii. Efortul este mic iar rezultatul este spectaculos. Toata interventia dureaza aproximativ 30 de minute, fara analize sau internare, rezultatul obtinut este foarte natural. Recuperarea  este rapida, rezultatele sunt vizibile  imediat, dar rezultatul final apare dupa 2-3 zile, cind edemul datorat injectarii si masajului dispare.

In urma interventiei buzele capata un aspect mai senzual, sunt mai conturate si mai voluptoase. Aspectul obtinut va fi de prospetime si intinerire faciala generala. Intregul chip va radia frumusete, prospetime, voluptate.

Cit de durabil in timp este efectul de marire a buzelor?

Efectul de marire si conturare a buzelor dureaza  intre 6-9-10 luni in cazul substantelor resorbabile si poate fi de durata mai lunga  in cazul substantelor  semipermanente sau permanente. Durata efectului va depinde de cantitatea injectata, textura tegumentara a persoanei, stilul de viata, deprinderi nocive de a musca buzele, fumatul, fenomenele inflamatorii la nivelul buzelor, virsta, locul injectarii si daca acidul hialuronic este puternic cross-linkat(viscos), ceea ce ii asigura un efect mai lung in timp, conferindu-i o rezistenta mai mare la degradare.

Sunt totusi careva riscuri si posibile complicatii in procedura de marire a buzelor?

Augmentarea buzelor prezinta putine riscuri, cu toate acestea ele exista si e cazul sa li se acorde atentie. Riscurile deriva in special din alegerea substantelor de umplere, profesionismul medicului, conditiile sanitare, injectare neargumentata in cazuri contraindicate ca:

  •  tulburari de cicatrizare ori tulburari ale tesutului conjunctival;
  •  bolile existente active, inclusiv diabetul zaharat pot afecta rezultatul sau pot      majora riscurile;
  •  probleme de coagulare;
  •  placa dentara excesiva sau abcese;
  •  infectie herpetica.


Dupa augmentare este posibila aparitia unor discrete echimoze la locul de intepatura sau inrosire.Toate aceste fenomene dispar in  citeva zile. Aceasta procedura este foarte bine  tolerata, deoarece acidul hialuronic de inalta calitate  injectat nu provoaca alergii sau fenomene de respingere. In cazul injectarii produselor permanente si semipermanente riscul aparitiei complicatiilor creste. O persoana bine informata nu va face o alegere in favoarea acestor produse, chiar daca ele sunt de durata si putin costisitoare.

Care sunt avantajele maririi buzelor cu acid hialuronic si ce senzatii au "posesoarele" acestor interventii?

"Noile buze" cu acid hialuronic la palpare au aceeasi consistenta ca tesuturile fiziologice. Augmentarea buzelor este atat o procedura de imbunatatire a aspectului acestora, cat si o procedura antiaging, avand in vedere ca subtierea buzelor (pierderea de volum) reprezinta unul din semnele faciale, vizibile ale imbatranirii. Este cea mai simpla procedura de lifting a regiunii din jurul cavitatii bucale. Reconturarea buzelor asimetrice pentru a imbunatati relatia dimensionala cu celelalte trasaturi faciale: nas, dinti, etc. Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei interventii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

Apeland la acest procedeu va dati sansa de a deveni invidiata, admirata, de a fi in centrul atentiei. Beneficiile totale ale succesului schimbarii aspectului Dumneavoastra pot fi nelimitate!

Veronica Istrati
AllMoldova